Top 5 Đề thi học tập kì 2 giờ Anh lớp 6 năm học 2020-2021 kèm đáp án, bao hàm các đề thi, có kèm theo cả giải đáp để học viên ôn tập, rèn luyện loài kiến thức nhằm mục tiêu đạt kết quả tốt nhất cho kì thi cuối kì II. Mời các em tham khảo.

Bạn đang xem: Đề thi học kì 2 tiếng anh 6 thí điểm


Đề thi học kì II tiếng Anh lớp 6

2. Đề thi học tập kì 2 tiếng Anh lớp 6 số 13. Đề thi học tập kì 2 tiếng đồng hồ Anh lớp 6 số 24. Đề thi học tập kì 2 tiếng đồng hồ Anh lớp 6 số 35. Đề thi học tập kì 2 tiếng Anh lớp 6 số 46. Đề thi học kì 2 giờ Anh lớp 6 số 5

1. Ma trận đề thi tiếng Anh lớp 6 học tập kì 2

- thời gian cho 3 tài năng (Nghe, đọc, viết): 40 phút

- Số điểm mang đến 3 năng lực (Nghe, đọc, viết): 7.5

- Số điểm cho khả năng nói 2.5 (Giáo viên tổ chức triển khai kiểm tra trước hoặc sau bài bác kiểm tra 3 kỹ năng)

A. Objectives:

- khổng lồ evaluate the students’ target language learnt in Units 7 khổng lồ 11.

- lớn enable students to get used khổng lồ various forms of exercises through aspects: Reading comprehension; Listening comprehension; Speaking; Writing

- To kiểm tra up 4 language skills.

B. Language content:

Vocabulary: Topics: Television, Sports and games, Cities of the world, Our houses in the future, Our greener world

Grammar: Conjunctions, Wh-question words, the past simple, imperatives, the present perfect, the modals: will/ might, conditional sentences-type 1, superlatives of long adjectives

Skills: Listening, Speaking, Reading & Writing.

C. Teaching aids: Laptop/ computer, loudspeaker, copies of the test


D. Procedure

Matrix

Tên chủ đề

Nhận biết

Thông hiểu

Vận dụng

Vận dụng cao

LISTENING 1

Topics: Television, Sports and games, Cities of the world, Our houses in the future, Our greener world

Listen và choose the correct answer/ True or false statements/ Listen & match

Listen & choose the correct answer/ True or false statements/ Listen và match

Số câu: 6

Số điểm: 1,5 tỉ lệ thành phần %: 15%

Số câu: 3

Số điểm: 0,75

Số câu: 3

Số điểm: 0,75

LISTENING 2

Topics: Television, Sports and games, Cities of the world, Our houses in the future, Our greener world

Listen and complete/ Answer the questions

Listen and complete/ Answer the questions

Số câu: 4

Số điểm: 1,0 - tỉ trọng %: 10%

Số câu: 2

Số điểm: 0,5

Số câu: 2

Số điểm: 0.5

Speaking

Topics: Television, Sports and games, Cities of the world, Our houses in the future, Our greener world

I. Personal questions

II. Topics:

1. Talk about one of the given topics (individuals/ pairs/ groups)

2. Ask và answer questions about the given topics/ situations (individuals/pairs/ groups)

I. Personal questions

II. Topics:

1. Talk about one of the given topics (individual)

2. Ask and answer questions about the given topics/ situations (individuals/pairs/ groups)

I. Personal questions

II. Topics:

1. Talk about one of the given topics (individual)

2. Ask và answer questions about the given topics/ situations (individuals/pairs/ groups)

Số câu: tương đương 10 câu

Số điểm: 2,5 - tỉ lệ thành phần %: 25%

Số câu: tương tự 3 câu

Số điểm: 0,75

Số câu: tương đương 3 câu

Số điểm: 0,75

Số câu: tương tự 4 câu

Số điểm: 1,0

READING 1

Topics: Television, Sports & games, Cities of the world, Our houses in the future, Our greener world

Read the passage và choose the best option/ True or false statements

Read the passage và choose the best option / True or false statements

Read the passage and choose the best option/ True or false statements

Số câu: 5

Số điểm: 1,25- tỉ lệ %: 12,5%

Số câu: 2

Số điểm: 0,5

Số câu: 2

Số điểm: 0,5

Số câu: 1

Số điểm: 0,25

READING 2

Topics: Television, Sports & games, Cities of the world, Our houses in the future, Our greener world

Read and answer the questions/ Gap fill (cloze/ guided)

Read and answer the questions/ Gap fill (cloze/ guided)

Read và answer the questions/ Gap fill (cloze/ guided)

Số câu: 5

Số điểm:1,25

Số câu: 2

Số điểm: 0,5

Số câu: 2

Số điểm: 0,5

Số câu: 1

Số điểm: 0,25

WRITING 1

Conjunctions, wh-question words, the past simple, imperatives, the present perfect, the modals: will/ might, conditional sentences-type 1, superlatives of long adjectives

Sentence transformation/ Rearrange the words lớn make a complete sentence/ Complete sentences using the given words

Số câu: 4

Số điểm: 1,0 - tỉ trọng %: 10%

Số câu: 4

Số điểm: 1,0

WRITING 2

Topics: Television, Sports & games, Cities of the world, Our houses in the future, Our greener world

Paragraph writing

Write an email/a letter/a postcard, paragraph of 80-100 words

Số câu: tương đương 6 câu

Số điểm: 1,5 - tỉ lệ %: 15%

Số câu: tương tự 6 câu

Số điểm: 1,5

TỔNG: Số câu: 40

Số điểm: 10

Tỉ lệ %: 100%

Số câu: 12

Số điểm: 3,0

30%

Số câu: 12

Số điểm: 3,0

30%

Số câu: 10

Số điểm: 2,5

25%

Số câu: 6

Số điểm: 1,5

15%


2. Đề thi học tập kì 2 tiếng đồng hồ Anh lớp 6 số 1

I. Choose the word which is pronounced differently from the others. (1m)

1. A. ClothesB. WatchesC. BenchesD. Classes
2. A. ReadB. TeacherC. EatD. Ahead
3. A. PensB. BooksC. RulersD. Erasers
4. A. KiteB. TwiceC. SwimD. Pastimes

II. Choose the best answer: (3ms)

1. I"d like................. Bananas, please!

a. Any

b. Some

c. Many

d. Much

2. Lemonade, táo khuyết juice and................. Are cold drinks.

a. Vegetables

b. Noodles

c. Iced tea

d. Beans

3. She isn"t heavy. She is..................

a. Thin

b. Fat

c. Strong

d. Light

4. Lan................. Aerobic everyday.

a. Does

b. Plays

c. Goes

d. Dances

5.................. Sports vì chưng you play?

a. What"s

b. Who

c. Which

d. How

6. We need a tent to go.................

a. Fishing

b. Swimming

c. Camping

d. Jogging

7. They are going khổng lồ stay................. Their uncle & aunt this summer vacation.

a. In

b. At

c. By

d. With

8. What is your nationality? I am.................

a. Vietnamese

b. Vietnam

c. England

9. There are only two................. In my country.

a. Weather

b. Seasons

c. Citadel

d. Cities

10.................. Do you go lớn school? Every afternoon.

a. How much

b. How often

c. How many

d. How

11. What bởi vì you often do................. It is hot?

a. What

b. Which

c. How

d. When

12. What about.................. Tennis this afternoon?

a. Play

b. Playing

c. To play

d. Plays

III. Supply the correct khung of the verbs: (1m)

1. Mai................. Orange juice at the moment. (drink)

2. I................. Thirsty now. (be)


3. My father is going................. Ha Long Bay. (visit)

4. They................. In the kitchen now. (be)

IV. Read

1. Complete the dialogue with the words from the box: (2ms)

have - want - why - camping - by - travel - bởi - going

Thanh: What are we going khổng lồ (1)................. In the vacation?

Mai: Let"s go (2)..................

Thanh: We don"t (3)................. A tent. What about (4)................. To lớn Hue?

Mai: I don"t(5)................. Lớn go to Hue.

(6)................. Don"t we go to Huong pagoda?

Thanh: That"s a good idea.

How are we going to lớn (7).................?

Mai: Let"s go (8)................. Minibus.

Thanh: Yes, Good idea.

2. Answer the questions: (1m)

a. What are Mai & Thanh going to bởi vì in the vacation?

........................................................................................

b. How are they going khổng lồ travel?

...................................................................................................

V. Arrange the words into the sentences (2ms)

1. Want/ Tom/ Mary/ and/ glasses/ two/ of/ water.

....................................................................

2. Sister/ my/ going/ is/ to/ live/ country/ the/ in.

.................................................................

3. Going/ dinner/ tonight/ is/ have/ to/ where/ Lan?

....................................................................

4. The/ spring/ in/ what/ weather/ is/ like/ the?

.........................................................................

5. Building/ tallest/ the/ is/ this/ city/ the/ in/ world.

...........................................................................

6. Lan"s house/ smaller/ is/ house/ my/ than.

....................................................................

7. She/ never/ with/ camping/ goes/ her/ friends.

.....................................................................

8. Often/ she/ go/ does/ how/ cinema/ to/ the?

....................................................................


2.1. Đáp án đề thi học tập kì 2 tiếng Anh lớp 6 số 1

I. Choose the word which is pronounced differently from the others (1 correct = 0.25 x 4 = 1m)

1. A 2. D 3. B 4. C

II. Choose the correct answer: (1 correct = 0.25 x 12 = 3ms)

1. B 2. C 3. D 4. A 5. C 6. C

7. D 8. A 9. B 10. B 11. D 12. B

III. Supply the correct khung of verbs: (1 correct = 0.25 x 4 = 1m)

1. Is drinking

2. Am

3. Khổng lồ visit

4. Are

IV. Read

1. Complete the dialouge: (1 correct = 0.25 x 8 = 2ms)

1. Vị 2. Camping 3. Have 4. Going 5. Want 6. Why 7. Travel 8. By

2. Answer (1 correct = 0.25 x 4 = 1m)

a They are going lớn Huong pagoda.

b. They are going to lớn travel by minibus

V. Arrange the words into the sentences (1 correct = 0.25 x 8 = 2ms)

1. Tom and Mary want two glasses of water.

2. My sister is going lớn live in the country.

3. Where is Lan going khổng lồ have dinner tonight?

4. What is the weather like in the spring?

5. This đô thị is the tallest building in the world.

6. My house is smaller than Lan"s house.

7. She never goes camping with her friends.

8. How often does she go to the cinema?

3. Đề thi học tập kì 2 tiếng Anh lớp 6 số 2

Choose the best answer (A, B, C or D) khổng lồ complete these sentences.

1. Many students …………….. Aerobics to keep fit.

A. Have

B. Go

C. Play

D. Do

2. We will have a …………….. To take care of our health.

A. Home robot

B. Doctor robot

C. Teaching robot

D. Worker robot

3. In the future , I will live ………………….because I like swimming.

A. In the mountain

B. On the Moon

C. On the ocean

D. Under the ground

4. My future house will have a hi-tech robot khổng lồ ……………………..the floors.

A. Clean

B. Cleaning

C. Cleaned

D khổng lồ clean

5. We might have a ……………………. TV so we can watch TV programmes from space.

A. Wire

B. Wireless

C. Wiring

D . Wires

6. Hoa has never ……………………… lớn London .

A. Been

B. Is

C. Was

D. Be

7. If we throw trash on the road, we will_________our environment.

A. Pollution

B. Pollute

C. Polluting

D. Khổng lồ pollute

8. They couldn’t go on a picnic ______________the weather was bad.

A. Because

B. When

C. But

D. Or

Put the verbs in brackets in the correct tense form.

1. School (finish) ......... At 4.30 p.m every day.

2. Listen! ......... They (sing) ......... In the classroom?

3. ......... You often (eat) ......... Lunch in the school canteen?

4. We ( visit ) ………… Ngoc Son Temple many times.

Read, then complete the passage. Use the words provided

farm country morning with does sometimes

Hoa’s family live in the (1)__________ . Her father is a farmer. He grows rice, vegetable, and raises cattle, such as cows, buffalo & pigs. Her mother is a homemaker. She (2)_________ the housework, takes care of the family and (3)__________ helps on the farm. Both her father and mother are busy from (4)__________ till night. In her free time, Hoa helps her parents with the chores around the house. She loves farm work, too. Life on a (5)_________ is hard và busy, but in return, they enjoys fresh air & the quiet of the country.


Read the passage và then choose the best answer.

A robot cannot think or vì chưng things alone. People use a computer khổng lồ control it. Today, robots are not very popular because they are too expensive, but they are very useful. They can help us save a lot of time và work. A robot can do the same work for 24 hours, & yet, it does not complain or get tired. In the US, people use robots khổng lồ guard some important places. These robots can listen khổng lồ certain noises & send signals for help if there’s trouble or danger. In Japan, people use robots in factories to lớn build cars. In the future, scientists will thiết kế many types of intelligent robots. Their robots will be able to vì chưng many more complicated things. However, some people do not lượt thích robots. They fear that one day robots will be too powerful.

1. Why vì people use a computer to control a robot?

A. Because it can save time and work.

B. Because it cannot think or vì things alone.

C. Because it is too expensive.

D. Because it is very useful.

2. Which of the following statements is NOT TRUE according to lớn the text?

A. People use computers lớn control robots.

B. Robots cannot vị the same work for 24 hours.

C. Robots bởi vì not get tired of working.

D. People use robots lớn guard some important places in the US.

3. The word “it” in the text refers lớn __________.

A. A robot

B. A computer

C. Work

D. The US

4. In Japan, people use robots in factories khổng lồ __________.

A. Guard important places

B. Vị many more complicated things

C. Build cars

D. Listen khổng lồ certain noises

5. Some people fear that one day robots __________.

A. Will be busier than humans

B. Will be able to vị complicated things

C. Will have too much power

D. Will make too much noise

Arrange the words khổng lồ make the correct sentences

1. Ocean / the/ my/ on / be/ house/ will/future/.

=>…………………………………………………………………………………………………

2. If/ polluted/ the/ will/ soil/the/plants/ die/is/.

=>…………………………………………………………………………………………………

Rewrite these sentences as directed in the brackets.

1. He was lazy, so he got a bad mark. (Rewrite this sentence with “because”)

=>…………………………………………………………………………………………………

2. It rained hard yesterday. I went to lớn school on time. (Combine these sentences with “although”)

=>…………………………………………………………………………………………………

3. We make the air dirty because we use the oto all the time. (Rewrite this sentence with “If”)

=>…………………………………………………………………………………………………

3.1. Đáp án đề thi học tập kì 2 tiếng Anh lớp 6 số 2

Choose the best answer (A, B, C or D) to lớn complete these sentences.

1.D 2. B 3. C 4. A 5. B 6. A 7. B 8. A

Put the verbs in brackets in the correct tense form.

1. Finishes 2. Are they singing 3. Bởi vì you often eat 4. Have visited

Read, then complete the passage. Use the words provided

1. Country 2. Does 3. Sometimes 4. Morning 5. Farm

Read the passage và then choose the best answer.

1. B 2.B 3. A 4. C 5. C

Arrange the words to lớn make the correct sentences

1. My future house will be on the ocean.

2. If the soil is polluted, the plants will die.

Or The plants will die If the soil is polluted.

Rewrite these sentences as directed in the brackets.

1. He got a bad mark because he was lazy.

Or Because he was lazy, he got a bad mark

2. Although It rained hard yesterday, I went khổng lồ school on time

Or I went to school on time although It rained hard yesterday

3. If we use the oto all the time, We’ll make the air dirty


4. Đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 6 số 3

Choose the word that has different pronunciation underlined part

1. A. Thank B.that C. This D. Those

2. A. Languages B. Classes C.becomes D. Teaches

3. A. Arm B. Charm C. Farm D. Warm

4. A.clear B. Dear C. Hear D. Pear

5. A. Window B. Flow C. How D. Know

Circle the letter A, B, C or D as your best choice khổng lồ complete each sentence

1. My sister is a nurse. She works in the ………

A. Hospital

B. Factory

C. Farm

D. School

2. How much _________do you want?

A. Eggs

B. Tea

C. Oranges

D. Apples

3. How __________ vì chưng you go jogging? - Once a day.

A. Usually

B. Often

C. Never

D. Always

4. There is __________bread on the table.

A. A

B. An

C. Some

D. Two

5. I lượt thích _________ .I have a rope.

A. Skip

B. Skips

C. Skiping

D. Skipping

6. __________________go to da Lat?

A. Let"s

B. Why don’t we

C. What about

D. How about

7. I never go swimming in the winter because I don’t lượt thích _________weather.

A. Hot

B. Warm

C. Cold

D. Cool

8. My mother _________ in the kitchen now.

A.cook

B. Is cooking

C.cooked

D. Cooks

9. I often _________ tennis in the afternoon.

A. Plays

B. Am playing

C.play

D. Played

10. Let’s………… an English song.

A. Singing

B. Khổng lồ sing

C. Sings

D. Sing

Read the following passage and then vị the tasks that follow

South Viet nam enjoys a tropical climate, so there are two seasons all year round. They are known as the dry season and the rainy season. It’s very hot in the dry season, but it’s cool in the rainy season. In the dry season, we often go camping và swimming. In the rainy season we don’t often go out. We sometimes go fishing in the morning because it often rains in the afternoon.

Tick True or False.

1. There are two seasons in the south of Viet Nam.

2. It’s very cold in the dry season.

3. In the rainy season, they often go camping and swimming.

4. In the rainy season, it often rains in the afternoon.

Answer the following sentences.

1. How many seasons are there in South Viet Nam?

.............................................................................................................

2. What bởi they bởi in the dry season?

..............................................................................................................

3. Is it cool in the dry season?

..........................................................................................................

4. Why vày they go fishing in the morning?

..................................................................................................................

Write complete sentences using the suggested words

1. What / expensive car!

...................................................................................................................................................

2. My brother / go / Ho chi Minh city/ since 2012

...................................................................................................................................................

3. If / you/ work hard, / you/ pass/ the exam.

...................................................................................................................................................

4. In the year 2030, / robots / be able to vị all / housework /us.

…………...................................................................................................................................

5. Although/ I/be/ ill /yesterday/ I /go/school.

………………………………………………………………………………………………………………

4.1. Đáp án đề thi học tập kì 2 tiếng Anh lớp 6 số 3

Choose the word that has different pronunciation underlined part

1 - A; 2 - C; 3 - D; 4 - D; 5 - C;

Circle the letter A, B, C or D as your best choice khổng lồ complete each sentence

1. A; 2. B; 3. B; 4. C; 5. D

6. B; 7. C; 8. B; 9. C; 10. D

Read the following passage và then vày the tasks that follow

Tick True or False.

1 - T; 2 - F; 3 - F; 4 - T

Answer the following sentences.

1, There are two (seasons in the south of Viet Nam).

2.They often go camping and swimming.

3. No, it isn’t / No, It is hot in the dry season.

4. Because it often rains in the afternoon.

5.She is going to lớn visit Ha Long bay this summer vacation.

Write complete sentences using the suggested words

1. What an expensive car!

2. My brother has gone to Ho chi Minh thành phố since 2012.

3. If you work hard, you will pass the exam.

4. In the year 2030, robots will be able to vì chưng all the housework for us.

5. Although I was ill yesterday, I went lớn school.


5. Đề thi học tập kì 2 tiếng đồng hồ Anh lớp 6 số 4

Find the word which the underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. Full B. Summer C. Sunny D. Sunday

2. A. Hot B. Not C. Come D. On

Give the correct form of the verbs in brackets.

1 .They (play) __________________ in the yard now.

2. Lan’s brother (listen) __________________ lớn music every morning.

3. We shouldn’t (throw) __________________ trash on our street.

4. There (be) __________________ some books on the desk.

Choose the letter (A, B, C, or B) as the best answer lớn complete the following sentences.

1. The Mekong River is __________ river in the world

A. Longer B. Long C. Longest D. The longest

2. How _________ vì you watch television? - Every evening.

A. Many B. Often C. Much D. Old

3. It’s very hot. Why __________ go swimming?

A. Don’t we B. Not we C. Let us not D. We don’t

4. What about __________ by bus?

A. We go B. Going C. Khổng lồ go D. Go

5. There are four ___________ in a year: spring, summer, fall & winter.

A. Seasons B. Weathers C. Sports D. Activities

6. What’s the ___________ lượt thích in the fall?

A. Weather B. Seasons C. Sport D. Free time

7. Phái mạnh is going __________ a new bicycle next week

A. Khổng lồ buying B. Buying C. Buys D. To buy

8. Which language vì you speak? I speak __________

A. England B. Vietnamese C. Language English D. China

9. I usually __________volleyball in my không lấy phí time.

A. Vì chưng B. Make C. Go D. Play

10. We should put a __________ bin in every classroom.

A . Reuse B. Reduce C. Recycling D. Clean

Read the passage & then complete the answers.

Mr. Brown is a farmer. He has some paddy fields và he grows a lot of rice. He also has a small garden. He grows a few vegetables there. He has some animals. He has two cows & seven pigs. He also has a lot of chickens, two dogs and one cat. The cows produce a lot of milk. The dogs keep the house safe. The cat kills a lot of mice on the farm. The chickens produce a lot of eggs. The pigs produce a little pork & bacon. His animals are useful.

1. What does Mr. Brown do?

________________________________________

2. What does he grow in the garden?

________________________________________

3. How many cows does he have?

________________________________________

4. How many dogs does he have?

________________________________________

5. Are his animals useful?

________________________________________

Read the following passage and choose the letter A, B, C, or D khổng lồ indicate the correct word or phrase that best fits the blanks.

Mr Hung is _______ (1) engineer. He works in a big factory in hcm city. He is tall & strong. He has _______ (2) black hair. Every morning, he gets up _______ (3) half past five. He has some bread & a glass _______ (4) milk for breakfast. _______ (5) favorite food is bread.Then he goes to lớn work by bus.

1. A. A B. An C. The D. That

2. A. Tall B. Round C. Short D. Weak

3. A. In B. At C. On D. Of

4. A. To B. With C. Of D. On

5. A. He B. She C. His D. Her

Rewrite the sentences, beginning with the words given.

1. What about taking some photos?

________________________________________

2. Nowhere is more comfortable than my home

________________________________________

Put the words given below in the correct order.

1. I / going / Nha Trang / am / lớn / visit.

________________________________________

2. Usually / stay / with my grandmother / I.

________________________________________

3. Are / Chairs / There / the living-roomlsome / in.

________________________________________

4. Hoa / What / does / vì / in / her / không tính tiền time?

________________________________________

5.1. Đáp án đề thi học kì 2 giờ Anh lớp 6 số 4

Choose the letter (A, B, C, or B) as the best answer lớn complete the following sentences.

1 - D; 2 - B; 3 - A; 4 - B; 5 - A; 6 - A; 7 - D; 8 - B; 9 - D; 10 - C;

Find the word which the underlined part is pronounced differently from the others.

1 - A; 2 - C;

Give the correct size of the verbs in brackets.

1 - are playing; 2 - listens; 3 - throw;4 - are;

Read the passage and then complete the answers.

1- He is a farmer.

2 - He grows a few vegetables in the garden.

3- He has two cows.

4 - He has two dogs.

5 - Yes, they are.

Read the following passage and choose the letter A, B, C, or D to lớn indicate the correct word or phrase that best fits the blanks.

1 - B; 2 - C; 3 - B; 4 - C; 5 - C;

Rewrite the sentences, beginning with the words given.

1 - Why don’t we take some photos ?

2 - My trang chủ is the most comfortable.

Put the words given below in the correct order.

1 - I am going khổng lồ visit Nha Trang.

2 - I usually stay with my grandmother.

3 - There are some chairs in the living-room.

4 - What does Hoa bởi vì in her không tính phí time?

6. Đề thi học kì 2 tiếng Anh lớp 6 số 5

Listen & order these words

A. Bread B. Rice C. Noodles D. Meat

Put True (T) for correct sentence & false (F) for incorrect sentence

5. Lan usually has breakfast at home.

6. At school, Lan and her friends always have lunch at eleven o’clock.

7. Lan and her parents often have meat or fish, bread, chicken & vegetables for dinner.

Xem thêm: Đau Cả Ruột Nghe Thầy Tây Điểm Danh Tên Việt Thành Những Từ Tiếng Anh &Quot;Bá Đạo&Quot;

8. Her family goes out for dinner twice a month.

Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others