x-lair.com xin giới thiệu đến những em tài liệu48 câu trắc nghiệm thì bây giờ đơn bao gồm đáp ánnhằm giúp những em rèn luyện vàchuẩn bị tốt cho kì thi chuẩn bị tới. Mong muốn rằng đây đã là tài liệu có ích cho những em, chúc các em đạt các kết quả cao trong học tập tập.

Bạn đang xem: Bài tập trắc nghiệm thì hiện tại đơn có đáp án


*

48 CÂU TRẮC NGHIỆM THÌ HIỆN TẠI ĐƠN CÓ ĐÁP ÁN

Ex 1: Choose the best answer.

1) It ............ A lot in Britain.

a. Rain

b. Rains

c. Is rain

2) I ........ Pizza very much.

a. Like

b. Likes

c. Is like

3) I ............. English very well.

a. No speak

b. Not speak

c. Don"t speak

4) My sister ............. Lớn the cinema very often.

a. Don"t go

b. Doesn"t go

c. Goes not

5) They always ............. TV in the evening.

a. Are watch

b. Watches

c. Watch

6) I .............. Married.

a. "m not

b. Don"t

c. Isn"t

7) English people ............. Animals.

a. Likes

b. Like

c.is like

8) The banks ............. On Sundays.

a. Doesn"t open

b. Don"t open

c.is open

d. Bởi vì open

9) My sister ........... In London.

a. Lives

b. Live

c. Is live

10) Your brother .............. Tennis very well.

a. Play

b. Is play

c. Plays

11) They .................... The answer.

a. Don"t know

b. Doesn"t know

c. Aren"t know

12) I ............... Understand.

a. No

b. Not

c. Don"t

13. I _______ know the correct answer.

a. Am not

b. Not

c. Don`t

d. Doesn`t

14. They _______ agree with my opinion.

a. Are

b. Don"t

c. Aren"t

d. Do

15. Kathy usually __________ in front of the window during the class.

a. Sits

b. Sitting

c. Sit

d. Is sit

16. What does this word ________?

a. Means

b. Meaning

c. Mean

d. Is mean

Ex2: Choose the right answer

1. He ______ vày anything to help me.

a. Don"t do

b. Isn"t

c. Not

d. Doesn"t

2. I come from Canada. Where ______ you come from?

a. Are

b. Do

c. Is

d. Not

3. Jane ____________ tea very often.

a. Doesn"t drink

b. Drink

c. Is drink

d. Isn"t drink

4. How often __________ you play tennis?

a. Bởi vì b. Are

c. Is d. Have

5. Rice _______ in cold climates.

a. Isn"t grow

b. Don"t grow

c. Aren"t grow

d. Doesn"t grow

6. Vegetarians __________ meat.

a. Ate b. Eat

c. Don"t eat d. Doesn"t eat

7. How often ______ you have English lessons?

a. Are b. Got

c. Bởi d. Is

8. We ________ our teeth after breakfast.

a. Clean

b. Are clean

c. Cleaning

d. Cleans

9. My father ___________ get up early at the weekends.

a. Isn"t

b. Doesn"t

c. Don"t

d. Aren"t

10. Our lessons ___________ at nine o"clock.

a. Starts

b. Starting

c. Are start

d. Start

11. The people in Brazil ___________ speak Spanish. They speak Portuguese.

a. Aren"t

b. Doesn"t

c. Don"t

d. Isn"t

12. He________________ a shower in the morning.

a. Doesn"t have

b. Doesn"t has

c. Don"t have

d. Don"t has

13.______ the library open at half past nine?

a. Do

b. Are

c. Were

d. Does

14. They ___________ the bus lớn work at eight o"clock every day.

a. Catch

b. Are catch

c. Catches

d. Catching

15. Susan ____________ a lot of time surfing the net every day.

a. Spend

b. Doesn"t spend

c. Don"t spends

d. Doesn"t spends

16. They really ___________ travelling, so they ________ lớn go abroad as often as possible.

a. Enjoys/ tries

b. Enjoy/ tries

c. Enjoy/ try

d. Don"t enjoy/ try

Ex3: Choose the best answer

1. How many books __________ you read in a year?

a. Are b. Were c. Did d. Do

2. He is good at football but he _____ want lớn play now.

a. Isn"t

b. Wasn"t

c. Doesn"t

d. Don"t

3. He is talking for hours but I _______ understand anything.

a. Don"t

b. Wasn"t

c. Isn"t

d. Am not

4. How often ______ you go khổng lồ the cinema?

a. Are

b. Do

c. Was

d. Does

5. She ________ lượt thích playing tennis. So she _______ plays tennis.

a. Doesn"t/ always

b. Doesn"t/ never

c. Isn"t/ never

d. Isn"t/ hardly ever

6. One of my friends _____ read newspaper.

a. Doesn"t

b. Does

c. Never

d. Isn"t

7. How many students ________ English?

a. Knows

b. Are knowing

c. Does know

d. Know

8. Kate ________ like martial arts.

a. Isn"t

b. Doesn"t

c. Don"t

d. Do

9. __________ your teacher know English?

a. Do

b. Is

c. Does

d. Are

10. He ____________ tennis with his friends.

a. Often plays

b. Often play

c. Plays often

d. Play often

11. A: Does your father watch soap operas? B: No, he ________.

a. Isn"t

b. Does

c. Don"t

d. Doesn"t

12. How ________ vì chưng you wash your car?

a. Usually

b. Often

c. Much

d. Sometimes

13. Vì chưng your parents ___________ in the country?

a. Living

b. Lives

c. Live

d. Lived

14. Ross doesn"t ______ listening to lớn music.

a. Like

b. Likes

c. Liking

d. Liked

15. Sarah và Jessica _____________ playing computer games.

a. Doesn"t like

b. Aren"t like

c. Isn"t like

d. Don"t like

16. She hates washing the dishes. She ________ does it.

Xem thêm: Tài Liệu Bồi Dưỡng Theo Tiêu Chuẩn Chức Danh Nghề Nghiệp Giáo Viên Mầm Non Hạng Iii

a. Always

b. Usually

c. Never

d. Every time

ĐÁP ÁN

Ex 1:

1.b 4.b 7.b 10.c 13.c 16.c

2. A 5.c 8.b 11.a 14.b

3. C 6. A 9.a 12.c 15.c

Ex 2:

1.d 4.a 7. C 10.d 13. D 16.c

2.a 5. D 8. A 11. C 14. A

3.a 6. C 9.b 12. A 15.b

Ex 3:

1. D 4. B 7.d 10.a 13. C 16.c

2. C 5. B 8.b 11.d 14. A

3. A 6.a 9.c 12.b 15.d

........

Trên đây là tổng thể nội dung của tài liệu48 câu trắc nghiệm thì lúc này đơn có đáp án, nhằm theo dõi nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác phấn kích đăng nhập vào hệ thốngx-lair.comchọn tính năng xem online hoặc download về máy!